Рецитал "За да я има България" ще се проведе в Русе

Култура Конкурси 17.02.2020 | 09:02ч.

Конкурсът за рецитал на тема "За да я има България" ще се поведе навръх Националния празник 3 март тази година. Това ще бъде 16-ото издание на конкурса, който се организира от Общински младежки дом. Надпреварата е  повод да си припомним историята писана в стихове, да изявим таланта си на рецитатори и артисти или да направим първите си стъпки на сцена, коментираха организаторита. От Общински младежки дом и тази година приканва децата и младежите на Русе които имат желание да се включат в конкурса. Записването е до 26 февруари и може да се направи лесно и бързо и по електронен път на следния линк: https://forms.gle/geN3Z8X4LPvreVoe6?fbclid=IwAR1bAEEcYbnB_gEPq9DP8USM8fOFFP1dFkkh1oJlL6lQji7x3TISV4ZqVnw

Конкурсът ще започне в 9 часа на Трети март след тържествено откриване в зала „Европа“ на Доходно здание. При голям интерес след откриването конкурсът ще продължи  в  две зали- в Пленарна зала на Община Русе и в зала „Европа“на Доходно здание.

Всички които искат да се включат трябва да си изберат и да рецитират наизуст едно стихотворение от Възрожденската или Съвременна литература, което да е на тема свързана с родината, историята на страната ни, красотата ѝ и любовта която ни свързва с нея. Учатстващите ще бъдат разделени в три възрастови групи и в две направления – Възрожденска и Следвъзрожденска поезия и литература. Компетентно жури ще класира най-изявените рецитатори, а всички ще получат грамота за участие за своето представяне.

Още от Култура

Още от Конкурси

© 2019 Thesite All rights reserved!