Русенската библиотека кани на представянето на 4 книги и една изложба

Първото събитие от програмата на културната институция е на 19 април

Русенската библиотека "Любен Каравелов" кани на представянето на 4 книги и една изложба до края на април.

Наталия Бояджиева е журналист и писател от Варна. На 19 април (сряда) от 17:30 ч. в Читалня (синя) І етаж тя ще запознае русенските читатели с две свои книги за Азия – „Светлина от Изтока“ - разкази за Китай (тригодишен дом на авторката) и „Лицата на Филипините“, където живее със съпруга си две години. Те вече са представени при голям интерес в БАН, във Великотърновския университет, в регионалните библиотеки на Варна, Велико Търново, Добрич, Народната библиотека в Пловдив, в Дома на хумора в Габрово, в Попово, Провадия и другаде.

На 21 април (петък) в 18:00 ч. в Читалня (синя) І етаж на библиотеката русенските читатели ще се срещнат с писателката Яна Станкова и нейният нов роман „Краят на зимата“.

Зимата не е просто сезон за главната героиня Биляна. Тя е минало, което постоянно се завръща и се опитва да я погълне, не ѝ позволява да вярва, че има днес, че има утре.

Яна Станкова е родена на 2 януари 1980 г. във Враца. Завършила е славянска филология във Великотърновския университет. През 2019 г. ИК „Хермес“ публикува дебютния ѝ роман „Дневниците на Ая“, награден в литературните конкурси „Южна пролет“ и „Светлоструй“.

„42 разговора с тати“ отново в библиотеката

На 22 април (събота) в 11:00 ч. в зала „Заседателна“ Александър Димитров кани всички любители и стопани на кучета (а защо не и на котки, хамстери, морски свинчета, папагали, игуани и пр.), за да сподели за втори път „42 разговора с тати“ на Джеси (кучето Джесика Димитрова). Една необичайна книга, защото авторите на книгата са човек и ... куче. Необичайна книга с необичайно заглавие - „42 разговора с тати за нещата от Живота, Вселената и Всичко Останало“.

На 24 април (понеделник) в 17:30 ч. в зала „Заседателна“ на библиотеката любителите на конспирациите ще се срещнат с бившия дипломат, експерт по борбата с тероризма, външнополитически съветник, съветник по националната сигурност и журналист на свободна практика проф. Боян Чуков. Русенските читатели ще се запознаят и с книгите на проф. Чуков „Матрицата отвътре: старият световен ред рухна, какво ни готви новият“ и „Разузнаването отвътре“.

На 25 април, в 17:30 ч. в кръглото фоайе на І етаж Радка Гойчева ще открие своята изложба живопис „Ретроспекции, репродукции и оригинали“. Експозицията съдържа оригинални платна и репродукции на портрети, натюрморти и пейзажи. Радка Гойчева е читател на Регионална библиотека от 1953 г., вече 70 години. На този своеобразен юбилей тя посвещава и своята изложба – нейна отдавнашна мечта.

Още от Култура

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!