Три номинации ИКАР 2024 за “Странна случка с куче” на ДТ “Сава Огнянов”

Спектакълът „Странна случка с куче“ на ДТ „Сава Огнянов“ Русе получи три номинации в отделните категории за Националните награди за сценични изкуства ИКАР 2024. Всички номинирани бяха обявени днес в Министерството на културата.

Младият актьор Калоян Желев е с номинация за дебют за ролята си на Кристофър

В категорията за сценография Ванина Цандева е с номинация за сценография и костюми, а Тодор Тодоров за видеомапинг

Композиторът Христо Намлиев е номиниран за авторска музика

Наградите се присъждат от 1974 година в Световния ден на театъра – 27 март, а всички номинирани спектакли ще бъдат представени в рамките на ХIX издание на Софийския театрален салон. През 2024 г. наградите на Съюза на артистите в България за сценични изкуства ще бъдат връчени за юбилейния 50-и път. По традиция наградите са част от Националния културен календар на Министерството на културата и Календара на културните събития на Столичната община.

Сценичната адаптация на „Странна случка с куче“ е на Саймън Стивънс. Превод: Любов Костова. Режисьор: Боян Иванов. Сценография и костюми: Ванина Цандева. Композитор: Христо Намлиев. Хореограф: Татяна Соколова. Видеомапинг: Тодор Тодоро. Плакат: Николай Димитров – NAD. Фотограф: Мирела Партинова. Трейлър: Венцислав Тодоров

Участват: Калоян Желев (гост), Стоян Радев (гост), Кристиана Ценкова, Ясена Господинова, Ивайло Драганов, Кадри Хабил, Милен Димитров, Венцислав Петков, Надя Банчева

Проектът се реализира с финасовата подкрепа на „Национален Фонд Култура“

„Странна случка с куче“ може да гледате на 6 февруари в Русе, 20 февруари в Младежки театър „Николай Бинев“ в София и на 8 март отново в Русе.

Източник: РусеИнфо

Още от Култура

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!