Включете се в Академия за финансова грамотност в Русе

Фондация „Образование 5.0“ в партньорство с фондация „Инициатива за финансова грамотност“, РУ „Ангел Кънчев“ и клуб „Успешните хора“ към МГ „Баба Тонка“, Русе, организират Академия за финансова грамотност, която ще се проведе от 6 до 9 март 2024 г. Генерален спонсор на инициативата е Банка ДСК.

Целта на Академията е не само да предизвика младите хора да предложат иновативни решения на казус от областта на финансовата грамотност, но и да обогати знанията им по темата с лекции на преподаватели и практици от финансовата сфера. Предвижда се участието на 15 отбора от 5 души с ръководител учител.

Основна информация

Краен срок за регистрация: 3 март 2024 г.

Получаване на потвърждение от организаторите за участие: 5 март 2024 г.

Изпращане на казус по имейл на участниците: 6 март 2024 г.

Организационна среща (онлайн): 7 март 2024 г.

Обучителни сесии, работа по групи и гореща менторска линия: 7-8 март 2024 г.

Финално събитие – презентация, работа по групи и представяне на отборите и награждаване в зала “Сименс”, II корпус, Русе: 9 март 2024 г.

Формат
Академията за финансова грамотност ще се проведе в хибриден формат – онлайн лекции и присъствен финал в зала “Сименс” на РУ „Ангел Кънчев“, където отборите ще представят решенията си пред жури и публика. Предвиден е вариант за участниците от страната, които няма да имат възможност да пътуват до Русе и да вземат участие в предвидените дейности с ментори в последния ден, да изпратят своите предложения като видео презентация на 8 март 2024 г.

Регистрация за участие

Всички ученици от VIII до XII клас от страната от средни училища, профилирани или професионални гимназии заедно със свой учител като ръководител имат възможност да се регистрират като ОТБОР за състезанието, чрез попълване на следния онлайн формуляр: https://bit.ly/FLA_2024

Формулярът за регистрация ще бъде активен до 23:59 ч. на 03.03.2024 г. Важна част от регистрационния процес е прикачването на попълнена, подписана и сканирана Декларация за информираност и съгласие. Можете да изтеглите бланка на документа от тук: https://bit.ly/deklaraciq_FLA

При необходимост от повече информация, може да се свържете с организаторите на имейл: finlitacademy@edu5.0.bg и на следните телефони: д-р Нели Тихомирова – тел. 0876 323 276; Виктория Радева – тел.  098 820 1577.

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!