Операта представя тази вечер "Бохеми"

Култура Опера 13.12.2019 | 07:12ч.

Операта "Бохеми" от Джакомо Пучини ще представи тази вечер пред русенската публика трупата на Държавна опера. Диригент ще бъде Вилиана Вълчева, режисьор на постановката е Георги Симеонов, а сценограф - Валентин Токаджиев. В солистичните роли публиката ще види и чуе Мария Софронова, Борис Луков, Александър Крунев, Селина Хубман,  Момчил Миланов, Добромир Момеков, Владимир Маринов, Стоян Стоянджов и  Иван Пенчев. Към тях ще се присъединят хорът, балетът и оркестъра на Държавна опера - Русе
Новата постановка на шедьовъра на Пучини е трогателна история за любовта от пръв поглед, за чистосърдечното приятелство, за младежките пориви и по детски наивните мечти, за всеотдайността и за жертвоготовността.
Сюжетът пренася публиката в бохемската мансарда, издигнала се високо над Париж, по-близо до звездите, към които са полетели стремленията и мечтите на няколко приятели – бедни студенти, подвластни на музите на изкуството.
Разказът на красивата приказка ще бъде поднесен чрез режисурата на известния български оперен режисьор Георги Симеонов – страстен почитател и добър познавач на традициите на италианската опера.
Музиката на гениалния майстор на веристичната опера Джакомо Пучини ще оживее с брилянтните умения на оркестъра и хора на Русенската опера. 

Още от Култура

Още от Опера

© 2019 Thesite All rights reserved!