От 14 април FlixBus тръгва по линията Русе – Истанбул

FlixBus ще разшири международното си предлагане в България и обяви допълнителна връзка до Истанбул от Русе, за да отговори на голямото търсене на пътници. Връзката ще се обслужва от новия местен транспортен партньор Пегасус в сътрудничество с турския партньор Kamil Koç. FlixBus ще извършва ежедневни пътувания, свързващи още четири български града с Истанбул – Русе, Разград, Шумен и Търговище. 

Наред с Гърция, Турция е една от най-предпочитаните дестинации за българските туристи, особено през лятото. Kamil Koç управлява широка автобусна мрежа в Турция, така че от Истанбул има връзки с множество дестинации като Анкара, Бурса, Анталия, Кушадасъ или Измир. С тази линия Турция ще бъде свързана с европейската мрежа на FlixBus над 30 държави.

„Наблюдаваме голямо търсене на услуги за мобилност в България и все повече хора искат да пътуват до Истанбул. В допълнение към София и Пловдив сме щастливи, че вече можем да свържем още четири български града. А от Истанбул пътниците могат да направят връзка с повече от 60 други дестинации, включително някои от най-популярните летни курорти като Анталия“, допълни Снежина Колева, представител на FlixBus България.

FlixBus ще извършва ежедневни пътувания, свързващи още четири български града с Истанбул – Русе, Разград, Шумен и Търговище, като билетите вече са достъпни за резервация.

„Щастливи сме, че започваме обслужването на новия маршрут от Русе до Истанбул, и че ще разширим предлагането си до Турция. Стремим се непрекъснато да подобряваме работата си и качеството на предлаганите от нас услуги, а партньорството с Kamil Koç и FlixBus е още една стъпка към постигането на тази цел “ каза Решат, изпълнителен директор на Пегасус.

FlixBus започна да оперира в България през 2018 г. и предлага директни връзки със осем държави – Румъния, Австрия, Словения, Хърватия, Германия, Сърбия, Унгария и Турция. През 2022 г. компанията е превозила над 145 000 пътници от Румъния и България.

При проверка в сайта на компанията цената на еднопосочен билет е 58,99 лв., а тръгването е в 17.30 ч. от Русе и пристигане 5.30 ч. на Автогара Есенлер. Обратният автобус е в 19.30 ч. и пристигане в Русе в 7.15 ч. на другия ден.

Източник: economy.bg

Още от Други

Още от Туристически дестинации

© 2019 Thesite All rights reserved!