С хоро на площада отбелязаха 1 май в Русе

С хоро на площада пред сградата на Общината в Русе синдикалисти и социалисти отбелязаха Първи май.

Сред присъстващите бяха служебният министър на правосъдието Крум Зарков и ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов. За доброто настроение на всички се погрижиха солистите и ансамбъла на Фолклорен танцов театър „Найден Киров“.

„Първи май е празник и ден на борба – на борба, която не е приключила и не е спечелена. Това е борба за по-добри условия на труд, за по-високи трудови възнаграждения, за по-справедливо разпределение на благата, които работниците създават, каза Крум Зарков пред присъстващите.

По думите му, за да бъде спечелена тази борба или за да не бъде загубена, е нужна комбинация от много фактори – от една страна е необходима синдикална защита, а от друга – политическо представителство.

„Международният ден на труда е символ на борбата на трудещите се хора като основата на всяко едно общество. Това е момент, в който трудещите се хора могат да спрат, да отдъхнат, да направят рекапитулация и да продължат борбата“, допълни Петър Витанов.

 

Източник: TVN

Още от Култура

Още от Любопитно

© 2019 Thesite All rights reserved!